Op 13 juni 2013 heeft Sanitas Jong weer een hele leuke en leerzame avond georganiseerd met dit keer als titel: ‘weet jij al welke specialisatie jij wilt?’. Het was een informatieve oriëntatie avond die de geneeskunde studenten inzicht gaf met betrekking tot een specialisatiekeuze. 7 artsen uit 7 verschillende specialismen kwamen een praatje houden over hun vakgebied.

 

De volgende specialismen kwamen aan bod: cardiologie, psychiatrie, radiologie, interne geneeskunde, chirurgie, longziekten en huisartsgeneeskunde.

Momenteel weten studenten pas heel laat, meestal pas na hun coschappen, welke richting zij op willen gaan; wat eigenlijk te laat is! Waarom? Tegenwoordig moet je een top CV hebben om toegelaten te worden tot een van de opleidingsplekken. Als studenten eerder inzien welke specialisatie zij willen, kunnen ze gerichter werken aan hun CV en zo hun kans vergroten om door de hevige sollicitatieselecties heen te komen. Met name onderzoek doen naast de studie wordt enorm geprefereerd door de opleiders.

Na de presentaties van de artsen, hebben de studenten nog geborreld onder het genot van een hapje en drankje. Ook was er een vragenronde ingelast waarbij ieder specialsime een apart plekje in de zaal kreeg waar de studenten al hun vragen kwijt konden. Al met al was het een zeer geslaagde avond met veel animo en interesse vanuit de studenten.